Марица (maritca) wrote in learn_swedish,
Марица
maritca
learn_swedish

Hej!

Kan du hjälpa mig lite med den här texten? Jag komponerade den, och nu vill jag lära mig det utantill, men jag vill inte att memorera fel.
Tack på förhand!

Min väckarklocka börjar ringa 6.20 (tjugo över sex). Vanligen ställer jag den på 6.20, 6.30 (halv sju), 6.35(fem över halv sju), 6.45 (kvart i sju), eftersom det måste gå ute 7 prick, och jag har så jävla svårt att vakna. Jag är absolut nattugla.
Så, jag går upp 6.45. Ibland – 6.52 (åtta i sju). Då allt måste gå snabbare.
Jag väcker min dotter (Tanja). Tilsammans tvättar vi oss och klär och kammar oss. Det sker då under mottot ”Snabbt, mycket snabbt, snabbare än snabbt”.
Ibland medan jag tvättar mig, hinner jag dricka ett par klunkar te.
Slutligen klockan 7.15 (kvart i sju) går vi hemifrån.
Vi tar vår frukost till vägen för att slösa inte bort tiden på den hemma. Vår frukost består av bananer, appler eller yoghurt. Om vi har yoghurt, då vi måste ta tesked också.
Så, vi åker tunnelbana. Min kontor och Tanjas skolan är i närligande hus. Vägen till en önskad station tar en timme i bästa fall. Vi måste byta dislotioner tre gånger. Vanligen medan jag åker tunnelbana, jag sover mellan transdislokationer (om hinner jag ta över platsen). Men när bodde jag i Podolsks förstad och jobbade i Moskva, jag övade att sova bara stående!
På morgonen finns det stora korkar på rulltrapor, därför vi kan åka till önskad stationen inte en timme utan halvannan.
I Tanjas skolan börjar lektoioner 8.30 (halv nio). När hon går utifrån tunnelbana, altid springer hon till skolan för att komma inte för sent. Förra året var hon försenad altid i 10 – 15 (tio – femtio) minuter. Men detta år hann vi bli mer disciplinerad. Tanja är sen i bara 2 – 5 minuter.
Så, Tanja springer till skolan och jag brådskar att gå till kontoret.
Min arbetsdag börjar klockan tio. Sålunda i nastan halvannan timme är jag ledig innan kollegor kommer och kontorsmussel börjar.
I den halvannan timme kan jag frilancera eller läsa nyheterna eller titta på filmer eller lära svenska. Men för ofta sitteer jag vid bordet och sover!
Klokan 10.00 kommer mina kollegor och väcker mig. Och jag börjar jobba. Först dricker jag grön te och viser e-post och planerar en arbetsdag. Klockan 11.00 börjar jag arbeta verkligen.
Jag har en lunch 13.00 (klockan ett eftermidager). Det finns ett matrum i vår kontoret. Oh vi har en kock som kockar läkra hem-matlagningar. Vanligen lunchen består av soppa, kött med gröt eller med potatis och två typer av sallad. Det finns många olika såser på bordet. Sålunda det är omöjlig att banta med sådant arbete! Jag tror att smakliga och fri hem-matlag ningar är påse med tricks och mycket effectiv metod för att öka en lojalitet nos personalen.
Under lunchen kommer Tanja från skolan. Jag matar henne eller ger henne lite pengar för att äter hon i kafe. Sedan Tanja går på fritidsaktiviteter och jag kommer tilbaka till min arbetet dator.
Min arbetsdagen slutar kl. 18.00, men jag kan arbeta längre tidibland kan jag stanna en halvtimme eller äver en timme för att avsluta någon sessionen, därför bästa tankar kommer bara på kvällen.
Efter jobbet träffar jag med min pojkevän och dottern (om hon är inte hemma redan). Och vi alla tillsamans åker hem. På något sätt hemvägen tar för oss mindre tid än vägen på morgonen, när vi skyndar oss. Det är lite sorgligt.
Vi är hemma kl. 20.00 eller 21.00. Det finns lite tid för kocka en enkel middag, dricka te, duscha, kontrolera Tanjas hemlexor.
Varje dag vi beslutar att gå till sängs tidigt, men i bästa fall hinner vi göra det bara kl. 23.00 eller vid midnatt. En fras ”Låt oss gå till sängs idag tidigt” är vår familjemem.
Ibland jag måste jobba hemma vid natten (nästan två gånger per veckan). Vanligen jobbar jag på natten från torsdag till fredag, därför lordag kan jag sova längre.

Det var min dag!
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic
    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 8 comments