marcherpig (marcherpig) wrote in learn_swedish,
marcherpig
marcherpig
learn_swedish

Det är längesen...

...att jag skrev något på svenska. I've grown extremely unconfident concerning my Swedish and thought the best way to do something about it would face the problem and compose little Swedish texts.
This has become longer than expected, but I hope someone will point out possible mistakes to me. I'd be more than grateful for it!
It's supposed to be a part of a whole letter, but I dropped the parts that should be correct as they are.

Tack så mycket för hjälpet!

"Men åtminstone blommar allt här nu, och jag har hunnit lyssna på fåglarnas sånger redan för flera veckor. Vintern har också sina bra sidor, men jag är nog vad man kallade en „Sommerkind“ (sommarbarn) här i Tyskland. Jag prefererar faktiskt sol och värme.
Det är bra att du ge det en annat försök med brevvänner. Jag förstår vad du talar om, verkligen, för jag också gjorde erfahrenheten att flera personer skriva aldrig tillbaka efter det första brevet. Tänker att det är tråkig, men när man är lyckigt och hittar en bra brevvän är det en så speciell och underbar sak.
Låt oss prata om böcker igen. Jag har förmodat att du läsa John Green (jag följer hans blog på nätten och det är verkligen intresserad att läsa). Hans böcker har blivit välkändat här också. Tyvärr har jag ingen tid nu, för jag måste läsa och göra så mycket för universitetet. Men en dag kommer jag att ha semester igen, eller hur?
I alla fall vill jag gärna börja med „Hobbiten“, för jag köpte det på svenska i London (internationella bokhandlor är bäst!). Min flickvän köpte boken på engelska så vi kan läsa det tillsammans. För mig är läsa en av de bästa och viktigaste saker i världen. När jag kom till min ny universitetet blev jag chockad, för jag träffade ingen som tycker om läsa. Och jag har inte träffat någon hitthills. Vad? Jag kan verkligen inte fatta det.
Jag har hört om „Enders Game“ och tittade det upp igen. Det låter ganska bra, speciellt eftersom dystopi är min favorit genre. Boken skall göras till film, eller hur? Ser du aldrig fram emot det?
Haha, kanske att vi lyssnade på den samma radioteatern! Var det med James McAvoy, Anthony Head och Benedict Cumberbatch på BBC Radio One? Om så lyssnade jag på det också. Det var bara perfekt.
Nog med böcker, låt oss prata om London nu. Vår första erfahrenhet var fantastisk, våra värdar var så snygga och underbara och litade så mycket på oss, även om vi knappast kände varandra.
Chantal och jag ska göra det igen snabb, och när vi känner varandra bättre kunde vi utbyter våra CS namner? Vad tänker du då?
Chantal resar igen till London i höst med hennes skol klass, jag är liten avundsjuk. Vi besökte några museer (London Museum, British Museum, Sherlock Holmes Museum, Samuel Johnson House, …). Vi ville gå till Natural History Museet, men det var alldeles för trångt. Vi fick vänta en timme i kylan utanför. Vi gick till bion (Broken med Cillian Murphy och Dannie Boyles Trance med James McAvoy), besökte Japan Centern och China Town... Had jag vet att du gillar Doctor Who hade jag köpt några stämplar av den nya kollektion. Neil Gaiman också skev filmmanuskripter för det. Vilken Doctor gillar du mest? Vore bra att du kunde köpa biljetter för den 50. årsdagen. Ska hålla tummarna för dig."
  • Post a new comment

    Error

    default userpic
  • 0 comments