marcherpig (marcherpig) wrote in learn_swedish,
marcherpig
marcherpig
learn_swedish

Receptet

Hejhej!

I need some help with a recipe I'm currently translation for a Swedish friend. I've never translated a recipe into Swedish before and I'd like to make sure she understands what needs to be done in order to bake some cup cakes. I sent her a baking mix which already contains nearly all the ingredients she will be needing, so there's only an additional list of ingredients. It would be amazing if somebody could help me out here!
If you find some grave mistakes please be so kind as to explain to me what went wrong, since I plan on improving my Swedish as much as possible. <3

Receptet:

Lägga ihop:

Till degen:
- ett ägg
- 100 ml matolja
- 100 ml mjölk (1,5 % fett)

Till kremet (det är inte grädde):
- 250 ml kyla mjölk (1,5 % fett)

1. Laga degen:
Blanda bakningingrediensernas blandning, 100 ml matolja, ett ägg och 100 ml mjölk i en mixerskål. Först vispa alla ingredienser med en elektrisk manuell mixer på lägsta nivå, sedan stir om till allt blir krämig på hög nivå (för ungefär två minuter).

2. Baka:
Sätta/placera de tolv bakformar på en bakplåt. Placera degen jämt (evenly?) med hjälpet av två matskedar på formarna. Baka Cakes på mittenhyllan i förvärmt ugnen. Kontrollera innanför urtagningen med en träpinne om Cakes är kokade/bakade. Efter baken lägg Cakes på en avsvaningsställ för att bli kyla.

3. Laga kräm och dekorera
Lägga 250 ml kyla mjölk i en hög mixskål. Lägga till gräddpulvern och vispa allt med en manuellmixer (först på längsta, sedan på hög nivå; för ungefär tre minuter). Fylla krämen i en spritspåse och applicera den på kyla Cakes. Massan kan också appliceras med hjälpet av två matskedar. Sedan dekorera Cakes med krispiga kulor och ställa Cakes i kylskåp tills konsumption.
  • Post a new comment

    Error

    default userpic
  • 6 comments